Panningen, Netherlands

Dylan Haegens op bezoek bij DOK6 voor nieuwste film

Dylan en Marit Haegens in DOK6.
In twee volle zalen in DOK6 wachtten dolenthousiaste kinderen woensdag op de film ‘Superkrachten voor je hoofd’, een film van Dylan en Marit Haegens. Het duo was zelf ook aanwezig en vertelde de kinderen over het proces achter de schermen van de film.
Youri Buis | 19 juli 2024 14:26 | Aangepast op 19 juli 2024 14:26
Casttour
Dylan was samen met zijn vrouw Marit minstens net zo enthousiast als de kinderen in DOK6. Het duo is vooral bekend van YouTube, maar ook van verschillende films. Hun nieuwste film ‘Superkrachten voor je hoofd’ is sinds kort te zien in de bioscoop en gaat over mentale weerbaarheid. Met de 'Casttour' maken de acteurs een rondreis door Nederland, uiteraard gecombineerd met het bekijken van de film.

Boek
Het begon allemaal drie jaar geleden, vertelt Dylan. “We hebben samen met Wouter de Jong een boek gemaakt: ‘Superkrachten voor je hoofd’, gelijknamig dus. Dat was zo’n leuke samenwerking en het werd zo’n succes, dat we dachten: kunnen we niet een film maken rondom de thema’s in dit boek?” Precies dat is gelukt.

In het doe-boek worden kinderen aan bepaalde opdrachten – challenges – onderworpen. “Zo leren zij meer over bijvoorbeeld emoties, angsten, creativiteit en fantasie. Die thema’s hebben we meegenomen in het filmscript”, legt Dylan uit.

Handtekening
In DOK6 stonden de kinderen woensdag oog in oog met hun helden en dat vonden sommigen best een beetje spannend. Dylan en Marit Haegens vertelden niet alleen hoe de film is gemaakt en welke uitdagingen daarbij kwamen kijken. De kinderen mochten ook vragen stellen.

“Er komen heel veel verschillende vragen voorbij, bijvoorbeeld welke superkrachten wij zelf zouden willen hebben of welke angsten we zelf hebben overwonnen tijdens de opnames van de film. Er komen echt super creatieve vragen voorbij”, zegt Dylan. Eén specifieke vraagt komt echter het vaakst terug: “Of ze een handtekening mogen natuurlijk!”, lacht Dylan.

Lees meer over:

DOK6 Cinema|Dylan Haegens|Film|

Lees ook

Prijsvraag: win kaarten voor de film met Dylan en Marit Haegens bij DOK6

In samenwerking met DOK6 Cinema in Panningen organiseert Omroep P&M een winactie. Door mee te doen a...

Reuverse film wordt vertoond op Limburg Film Festival

Donderdag gaat de zevende editie van het Limburg Film Festival van start. Vier dagen lang worden er ...

600 Limburgse vrouwen kijken dinsdag film

Ruim 600 Limburgse vrouwen kijken dinsdag de film ‘What’s love got to do with it?’ in vier bioscopen...

Filmtips van Roger

Elke maand geeft Roger Broens van DOK Cinema filmtips. Deze maand: de nieuwe film van George Clooney...

Maandag: De Mythe en de Meester

Omroep P&M zendt maandag vanaf 18.00 uur de film 'De Mythe en de Meester' uit van Bart Hölscher uit ...

Nieuwe film van Ruud Lenssen te zien in Panningen

Filmmaker Ruud Lenssen, bekend van de documentaires ‘Wei’ en ‘Thuisland’, heeft zijn nieuwe film CAN...