Panningen, Netherlands

Dit zijn de genomineerden van de Kiwanis Ondernemersprijs

De genomineerden fotograaf Dick Holthuis
Het Poelsplein, Nobuso, Bottled Service, Wil’skracht en Stogger maken dit jaar kans op de Ondernemersprijs Peel en Maas. De vijf genomineerden werden dinsdagavond op Omroep P&M bekendgemaakt.
De redactie | 2 juli 2024 21:57 | Aangepast op 2 juli 2024 21:57
Het thema van deze editie van de Kiwanis Ondernemersprijs is 'het nieuwe ondernemen'. Harrie Kuypers, voorzitter van het organiserend comité vertelt bij Omroep P&M dat dit thema zorgvuldig is gekozen. "Inzet van bestaand personeel is na de corona veranderd. Iedereen heeft gezien dat minder uren werken ook voordelen heeft en wil hieraan vasthouden, terwijl de nieuwe generatie het gewoon anders wil aanpakken. De balans tussen werk en vrije tijd wordt anders ingedeeld. Dit brengt niet alleen organisatorische uitdagingen met zich mee maar we hebben met z’n allen meer personeel nodig."

Poelsplein
Het Poelsplein in Panningen is een kleinschalig woon- en zorghuis met een huiselijke setting voor mensen met dementie en hun partners. Er ontstaan steeds meer kleinschalige vormen van wonen die ruimte bieden voor meer persoonlijke zorg en aandacht. Het Poelsplein wil hierin vooroplopen en het voorbeeld geven in de regio Peel en Maas.

Nobuso
Noijen Business Solutions in Baarlo bestaat uit de broers Wesley en Joey Noijen. Ze specialiseren zich in het ondersteunen van ondernemers bij elke stap van hun digitale groei. Dat doen ze met behulp van diensten gericht op het digitaliseren, positioneren, automatiseren en schalen van bedrijven.

Bottled Service
Bottled Service is bestaat sinds 2020. Ondernemers Aaron Hinkel en Stan Madou waren werkzaam bij een supermarkt, toen ze besloten om online drank te verkopen. Dat resulteerde binnen de kortste keren in een succes. Nu hebben ze een fysieke winkel en wordt de drank thuis bezorgd.

Stogger
Stogger in Panningen is een duizendpoot bij de technische ontwikkeling. Tijdens de coronaperiode werd een zuurstofapparaat gebouwd. Het bedrijf doet meer. Het is een lichtspecialist en helpt voetbalclubs bij de analyse van hun voetbalveld. "We werken ook samen met startups om nieuwe dingen te ontwikkelingen", vertelt oprichter en eigenaar Stefan Dorssers.

Wil'skracht
Het laatste bedrijf is Wil’skracht. In 2008 is het bedrijf opgericht. "Begonnen als praktijkhouder en psychosociaal therapeut, heb ik gaandeweg de ontwikkeling van mijn bedrijf ontdekt dat mijn behoefte voor eigen ontwikkeling en daarmee mijn passie en kracht verder gaan dan puur mijn werk als therapeut", vertelt Wilma Tellings. Wil’skracht zit gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw BOEZst in Maasbree en begeleidt kinderen op het gebied van hoogbegaafdheid.

Geen twee prijzen winnen
Nieuw dit jaar is dat de winnaar van de publieksprijs niet ook de Ondernemersprijs kan winnen. De afgelopen jaren gebeurde dit wel. Zo wonnen E11F en Hoeve Braamhorst beide prijzen. Op 6 november wordt de Ondernemerprijs 2024 uitgereikt. Omroep P&M zendt dit live uit.

Lees ook

Bekendmaking genomineerden Ondernemersprijs vanavond op P&M

Welke bedrijven maken dit jaar kans op de Ondernemersprijs Peel en Maas? In een speciale uitzending ...

Thema ondernemersprijs dit jaar is 'het nieuwe ondernemen'

Het thema van de Kiwanis Ondernemersprijs is dit jaar het nieuwe ondernemen. De inschrijving voor de...

Hoeve Braamhorst wint Ondernemersprijs 2023

Hoeve Braamhorst is de winnaar geworden van de Kiwanis Ondernemersprijs Peel en Maas. Het bedrijf on...

Kijk hier live de Ondernemersprijs Peel en Maas

Woensdagavond wred de uitreiking van de Kiwanis Ondernemersprijs Peel en Maas live uitgezonden op Om...

Genomineerde Ondernemersprijs: Hoeve Braamhorst

Vanavond wordt de Kiwanis Ondernemersprijs Peel en Maas uitgereikt. In het tv-programma P&M Vandaag ...

Genomineerde Ondernemersprijs: Finest Housing

Op woensdag 1 november wordt de Kiwanis Ondernemersprijs Peel en Maas uitgereikt. In het tv-programm...