Panningen, Netherlands

Concert in Missiehuis Lazaristen

Kapel voor de Kunsten Peel en Maas organiseert een concert in de kapel van het Missiehuis Lazaristen aan de Kerkstraat 8 in Panningen.
De redactie | 3 oktober 2024 10:59 | Aangepast op 3 oktober 2024 10:59
Het concert is op zondag 13 oktober en begint om 15.00 uur.
Met medewerking van Blazersensemble van Harmonie St. Michaël uit Thorn onder leiding van Joost Smeetsen en de Russische sopraan Anna Emelianova.

Harmonie St. Michaël uit Thorn heeft onder haar leden veel ambitieuze musici, die graag ook in een kleinere bezetting willen optreden. In tegenstelling tot musiceren in een groot orkest biedt een blazersensemble aan de musici meer ruimte om zich solistisch te manifesteren.

Het ensemble wordt regelmatig uitgenodigd om bijzondere momenten op te luisteren of een bijdrage als begeleidend ensemble te leveren. Hiervoor worden veelal nieuwe arrangementen geschreven door hoornist-arrangeur Erik Somers.

Anna Emelianova sopraan
Anna Emelianova voert opera en lied uit, werkt samen met diverse ensembles en orkesten en zong ook in een aantal oratoria. Haar repertoire omvat belangrijke rollen die ze presenteerde op de podia van Nederland, Duitsland, België, Rusland en Luxemburg.

Programma
Woensdag 6 november lezing door Ralf Bodelier over zijn voetreis naar Jerusalem (i.s.m. Vrouwengilde Peel en Maas) om 19.30 uur
Vrijdag 8 november Gijs van Schoonhoven Orgelimprovisaties op de Zwijgende film Tartüff uit 1925 om 20.00 uur
Zondag 1 december Adventsconcert door Kamerkoor Palet uit Overloon om 15.00 uur

Lees ook

Concert harpiste Oxana Thijssen

Kapel voor de Kunsten Peel en Maas organiseert een harpconcert in de Kapel van het Missiehuis Lazari...