Panningen, Netherlands

Camping Gooden voor even terug in Meijel: “Prachtig!”

Het was in de vorige eeuw een begrip in Meijel en omstreken: Camping Gooden. Zorgcentrum Sint Jozef besloot de camping voor even terug te laten keren op het voorterrein.
Youri Buis | 6 juli 2024 13:37 | Aangepast op 6 juli 2024 13:37
Geen wijn, maar appelsap
Bewoners van Sint Jozef, het naastgelegen De Paast en PSW Beckershof konden zich drie lagen lang laten onderdompelen in pure nostalgie. ”Het is heel erg leuk om allerlei herinneringen op te halen”, zegt een bewoonster van Sint Jozef, terwijl ze met een koekje en een glas appelsap aan een tafeltje langs een camper zit. “Voor nu hoort dat erbij. Vroeger niet, toen dronken we een glaasje wijn.”

Machtig dorp
De bewoners genoten er zichtbaar van dat Camping Gooden voor even terug was. Donderdag stonden de caravans, campers en tenten voor het laatst op de parkeerplaatsen. “Als je ziet hoe Meijel in het verleden was… nu is het een machtig dorp!”, zegt een andere bewoonster trots. “De bomen, de mooie huizen, de boerderijen achterin het dorp… prachtig.”

Fietstocht
Duofietsen waren er in de tijd van Camping Gooden niet. Dat is nu wel anders. Omdat tour- en wielerclub De Vélo vijftig jaar bestaat, neemt het bewoners van Sint Jozef mee op een fietstocht door Meijel. “De combinatie die we maken, ook nu met het zorgcentrum, is fantastisch. Vooral die verbinding is mooi, dat je met elkaar de dynamiek creëert in Meijel”, zegt Joost Stemkens van De Vélo.

Terugkomen
Voor de dynamiek is het belangrijk dat iedere doelgroep bij een vereniging betrokken wordt, weet Stemkens. Zo gaf de fietsvereniging vorige maand een clinic op de Meijelse basisschool Den Doelhof. “Als je voetbalt, doe je dat vaak in de omgeving van de club. Maar als je fietst, ga je vaak weg uit Meijel en kom je weer terug. Het mooiste aan wegfietsen is terugkomen, dus vandaar dat we daar tijdens ons jubileum wat extra cachet aan geven.”

Twee groepen bewoners trokken met de duofietsen om de beurt de kern in, om vervolgens via Camping Gooden 2.0 weer terug te fietsen naar de ingang van Sint Jozef.

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Camping Gooden voor even terug bij Sint Jozef in Meijel

Het voorterrein van Sint Jozef wordt op 2, 3 en 4 juli omgedoopt tot Camping Gooden 2.0. Dat meldt M...

Fietsen bij Den Doelhof vanwege jubileum Meijelse fietsclub

Even geen lessen voor de leerlingen van de Meijelse basisschool Den Doelhof vrijdag. Wielerclub De V...

Duofiets voor Thoes Hoes in Maasbree

De bewoners van het Thoes Hoes in Maasbree, ook wel deelgenoten genoemd, hebben sinds kort een nieuw...

Genoeg geld opgehaald voor duofiets in Kessel

Met een crowdfundactie is er een elektrische duofiets aangeschaft in Kessel en Kessel-Eik. Er werd €...

Zaterdag: maak een ritje op een duofiets

Altijd al eens een rondje in een duofiets of renrolstoel willen fietsen? Het kan komende zaterdag in...