Panningen, Netherlands

Boekenbeurs wordt 'verhuisverkoop' voor Boeken Steunen Mensen

Stichting Boeken Steunen Mensen maakt zich weer op voor de jaarlijkse boekenbeurs. Een recordaantal van 140 duizend boeken zijn vanuit Steyl naar het Blariacumcollege gebracht. Wat na de boekenbeurs overblijft, krijgt een plekje in het nieuwe onderkomen in Baarlo.
De redactie | 5 januari 2024 10:10 | Aangepast op 5 januari 2024 10:10
Afgelopen jaar was een hectische tijd voor Stichting Boeken Steunen Mensen. In juli vorig jaar werd het huurcontract van de opslag- en sorteerplaats in Steyl opgezegd. Een paar maanden later vonden ze een nieuw onderkomen in Baarlo. 'Baarlo is het nieuwe Steyl', zegt Bill Steenks.

Verhuizingsopruiming
Voordat alle boeken naar Baarlo worden verhuisd, hoopt Geert Hendrikx van Boeken Steunen Mensen dit weekend zo veel mogelijk boeken te verkopen op de boekenbeurs. ‘De pallets staan klaar om verplaatst te worden van Steyl naar het Blariacumcollege. We proberen dit jaar zoveel mogelijk boeken te verkopen, zodat we die niet hier op de nieuwe locatie hoeven op te slaan. Zie het maar als een soort verhuisverkoop.’

Kwaliteit omhoog
Op de locatie in Steyl had de organisatie zo’n tweeduizend vierkante meter opslagruimte beschikbaar. In Baarlo is dat nog maar de helft, en dat vraagt om aanpassingen. ‘We moeten strenger gaan selecteren op wat we binnenkrijgen. Niet alles kan zomaar ergens neergezet worden’, zegt Bill Steenks van Boeken Steunen Mensen. ‘Door strenger te selecteren gaat de kwaliteit van de boeken op de beurs omhoog.’

Vertrouwen
Steenks en Hendrikx hebben beide veel vertrouwen in de aankomende beurs op het Blariacumcollege. ‘Het belooft drie hele mooie dagen te worden’, zegt Hendrikx. ‘Zoals elk jaar zitten er weer hele mooie boeken bij. Ik hoop dan ook dat er veel mensen komen en iets moois mee naar huis nemen.’ De boekenbeurs start vanavond om 18:00 uur op het Blariacumcollege en is ook zaterdag en zondag te bezoeken.

Tekst en video: Omroep Venlo

Lees meer over:

Boeken steunen mensen|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Boeken Steunen Mensen vindt nieuw onderkomen in Baarlo

Stichting Boeken Steunen Mensen verhuist per 1 november uit de voormalige kloosterdrukkerij in Steyl...

Boeken Steunen Mensen zoekt nieuwe opslaglocatie

Stichting Boeken Steunen Mensen zoekt een vervangende opslag- en sorteerruimte. De stichting die de ...