Panningen, Netherlands

Kids Proef Challenge: Bedenk een lekker en gezond gerecht

Kinderen in Noord-Limburg van 8 tot en met 12 jaar worden opgeroepen om een lekker en gezond hoofdgerecht te bedenken voor het kindermenu van Limburgse restaurants.
Willemien Wertz | 4 augustus 2021 12:31 | Aangepast op 4 augustus 2021 12:31
Bedenk samen met een klasgenootje, vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje een hoofdgerecht. Het gerecht is superlekker en gezond en bevat zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf. Het gerecht bestaat uit streekproducten en is spannend en door jullie zelf bedacht. Stuur het recept inclusief foto uiterlijk maandag 20 september 2021 naar &t=7s .

Doe mee met de Kids Proef Challenge en wie weet... staat jouw gezonde kindermenu binnenkort op de menukaart in Limburgse restaurants.

Deze challenge wordt aangeboden in samenwerking met Brightlands Campus Greenport Venlo, Foodlab Limburg, Rabobank en Jong Leren Eten.

Op woensdag 22 september wordt bekend gemaakt welke duo’s hun gerecht laten proeven aan een heuse vakjury in de voorronde op dinsdag 28 september. Hierna worden vier gerechten gekozen die doorgaan naar de grote finale op donderdag 14 oktober tijdens de Dutch Food Week. De finalisten gaan samen met koks in opleiding van Gilde Opleidingen en Vista College aan de slag om hun gerecht te verfijnen. Het winnende gerecht verschijnt op de menukaart van Limburgse restaurants.

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel of een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd.

De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vinden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aanleiding voor deze challenge is de gezamenlijke ambitie om gezonde, lekkere, lokale en betaalbare voeding duurzaam te verankeren in de samenleving. Dit wordt gedaan door meer bewustzijn te creëren bij kinderen over gezonde en duurzame voeding, door onder andere het betrekken van basisscholen en de Limburgse horeca.

Meest gelezen

Brand in woning Maasbree op nieuwjaarsnacht

Eric Reijnders | 1 jan 2025 02:53

Hennepkwekerij opgerold in Maasbree

Eric Reijnders | 28 dec 2024 15:09

Erehaag voor plotseling overleden kastelein Rob Rutten

Eric Reijnders | 29 dec 2024 12:42

Lees ook

Feesttent vult Kesselse kasteeltuin voor activiteiten CV De Kevers

Op het grasveld van Kasteel de Keverberg is de grote feesttent geplaatst waar de activiteiten van CV...

Deelnemers P&M Liedjesfestival 2025: Besloeteloos

Op vrijdag 10 januari vindt het P&M Liedjesfestival plaats. In De Heuf in Panningen strijden twaalf ...

Brandweerpost Meijel krijgt nieuwe taak: dronevervoer bij incidenten

De brandweerpost in Meijel heeft een nieuwe verantwoordelijkheid gekregen. Vanaf deze week zorgen de...

Repareren in het Repair Café Reuver

Er is weer een Repair Café in de Reuverse Bieb op zaterdag 11 januari van 10.00 tot 13.00 uur. Defec...

Nostalgische Vastelaoves Partie in Baarlo

De NVB (Nostalgische Vastelaovend Baolder) organiseert op zaterdag 18 januari de tweede editie van d...

Nieuwe voorzitter en toekomstplannen: Stichting Draaksteken kijkt terug én vooruit

Het bestuur van Stichting Draaksteken in Beesel kijkt in haar nieuwjaarswens terug op een bijzonder ...