"Be yourself, be Mick" is de titel van het boek. Met de hulp van Ardie Joosten uit Panningen heeft hij de afgelopen jaren aan het boek gewerkt. Ardie gaf hem bijles en toen ze het verhaal van Mick hoorde zei ze: 'hier kun je wel een boek over schrijven'.
Tweeling
In het boek beschrijft Mick dat hij zich altijd al een man heeft gevoeld. Waar zijn tweelingzus meisjeshobby's had, speelde Mick (toen Pien) niet met poppen en wilde ze jongenskleding dragen. Dat bracht veel onzekerheid met zich mee. Het omkleden bij de gym vond hij een verschrikking. Hij kreeg veel steun van zijn gezin. Er volgden veel gesprekken met psychologen en artsen. Uiteindelijk werd het traject gestart om ook lichamelijk een man te worden.
Lastige periode
Op Omroep P&M vertelt Mick dat het geen makkelijke periode was. Er ontstonden medische complicaties. Ondanks dat, heeft hij geen spijt van zijn beslissing. Wel vond Mick het lastig om over te praten. Nu het boek is verschenen, gaat dat veel beter. Toch weet niet iedereen dat hij als meisje is geboren. "Mijn klasgenoten weten het niet. Als ze het nu horen, vind ik het prima", zegt hij. Eerder vertelde Mick wel aan zijn klasgenoten wat er aan de hand was. "Dat waren moeilijke momenten", slikt hij. Samen met de docent werd een gesprek voorbereid. De klasgenoten reageerden positief.
Huisarts
Huisarts Marc Prudon heeft een hoofdstuk gescheven in het boek. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld. "De huisarts heeft me erg goed geholpen. In het begin durfde ik mijn lichaam niet aan hem te laten zien. Later moest hij spuiten zetten. Ik ben hem heel dankbaar dhoe hij mij heeft geholpen en de steun die hij mij heeft gegeven."
Scholen
Nu het boek is uitgebracht, willen Ardie en Mick lessen op scholen gaan geven, om het verhaal van Mick te gaan vertellen. Hun boodschap: iedereen moet zichzelf kunnen zijn.