Philipsen werd geboren op de Meule in Helden, waar ze het vijfde kind was van in totaal zeven kinderen. Als ze 19 jaar oud is, trouwt ze met haar man. Ze krijgen drie kinderen. Op 29-jarige leeftijd overlijdt haar man aan een hartstilstand.
Moedermavo
Na de dood van haar man, besloot ze om naar de 'moedermavo' te gaan en een studie maatschappelijk werk te volgen. Ze heeft eerder de huishoudschool afgerond, maar Ann weet dat er meer in zit. In het derde jaar van haar opleiding maatschappelijk voelde ze geen persoonlijke verdieping. Ze is dan erg op zoek naar zingeving. "Wie ben ik en waarom besta ik?", zijn vragen die haar dan bezighouden. Ze besluit om de opleiding 'psycho-synthese' te gaan volgen. Twaalf jaar lang is ze uitvaartbegeleider. Ook spreekt ze bij niet kerkelijke uitvaarten en crematies.
Revue
Philipsen was ook schrijfster. Ze gaf verschillende bundels uit en ook schreef ze twee edities van de Dörper Revue, die ze ook regisseerde. Ceciel werd in 2002 opgevoerd en Laetitia’s lot in 2006. In 2007 stond ze aan de wieg voor het stuk van 'de 8ste daag'. Ook deze voorstelling werd geschreven en geregisseerd door de Heldense.
Dochter
Een bijzondere voorstelling was het stuk dat Ann samen met haar dochter Josje maakte. De voorstelling 'Broebels' ging over de emoties die niet uitgesproken werden na het overlijden hun man/vader. Op verschillende podia werd het opgevoerd.
The Show Must Go On
Veel toneelgroepen deden een beroep op de Heldense. Philipsen was twee keer als regisseur betrokken bij het gemeenschapsproject 'The Show Must Go On!', waar ze twee musicals op de planken bracht met inwoners van Peel en Maas. De derde musical waar ze aan meewerkte, werd vlak voor de opvoering geannuleerd, vanwege het coronavirus. Ook tijdens de coronatijd bleef ze betrokken. Zo las ze dagelijks een verhaal voor, samen met haar dochter, bij Omroep P&M.
Cultuurprijs
Voor haar verdiensten kreeg ze in 2017 de Cultuurprijs uitgereikt. "Ik sta met mijn mond vol tanden", reageerde ze. Philipsen was erg blij met de waardering die ze kreeg voor haar werk.
Politiek
De Heldense was ook politiek actief. In 1982 werd ze verkozen in de Heldense gemeenteraad voor de PPR. In 2002 werd ze opnieuw verkozen in de raad. Samen met Raf Janssen ging ze de gemeenteraad in namens PvdA-GroenLinks.
Sprookjesboek
Onlangs was Philipsen nog te gast bij Omroep P&M, waar ze vertelde over het Limburgs Sprookjesboek. Het verhaal uit Peel en Maas werd door haar vertaald in het dialect. Dit was iets wat ze vaker deed. Het Heldens dialect was belangrijk voor haar. Ze sprak vol enthousiasme over de cursus dialect die ze zou gaan geven bij de bibliotheek. Ook had ze nog plannen voor producties.
74 jaar
De Heldense zal herinnerd worden als een bijzondere vrouw, met een groot gevoel voor creativiteit en empathie. Ann Philipsen is 74 jaar oud geworden.